Kotipellon puutarha/ Kotipelto garden story

Kotipellon puutarhan kaikki Mimis-tuotteet ovat Suomessa kasvatettuja laatuvihanneksia. Käsin kerätyt ja pakatut salaatit läpäisevät useita laatutarkastuksia, jolloin rasiaan päätyy vain sadon parhain osa. Salaattien kasvuvaiheessa kasteluun käytetään ainoastaan puhdasta kunnallisen vesihuollon tuottamaa vettä. Tällä tavoin varmistetaan, että jokainen kuluttaja saa kaupasta parhaan mahdollisen aterian raaka-aineen.

Kotipellon puutarha on Kotimaiset Kasvikset ry:n auditoima Laatutarha.

Tutustu tuotevalikoimaamme tuotteet osiossa.

Pieni esittely;
Mimis-tuotteet on saanut alkunsa kun Pirjo ja Tapio Mönkkönen tekivät ratkaisun lopettaa kannattamaton kasvihuonekurkun viljely v.2009. Aloitettiin erikoissalaattien ja yrttien viljely, josta on erikoistuttu vuosien aikana monipuoliseksi versojen ja syötävien kukkien tuottajaksi. Nykyisin tuotannossa on yli 100 eri lajiketta, joista suurin osa on kaupallisia ja HoReCa-tukkujen valikoimissa.

Nyt Kotipellon puutarha on 2800 neliön pieni suuri puutarha, joka on löytänyt tiensä Suomen ravintoloiden keittiöihin ja ruokaharrastajien ostoskoriin.

Perheyrityksessä vävy Niko Honkanen tekee tuotteiden markkinointia ja yhteistyötä alan ammattilaisten ja huippukokkien kanssa. Tuotekehittely ja uusien erikoisverso tuotteiden löytäminen on hänen intohimonsa, joka saakin hänet rakastamaan työtään.

Pirjo yrittäjänä ja puutarhurina on ottanut vastuun viljelystä, yrttien ja versojen hyvinvoinnista, sekä uusien syötävien kukkien löytämisestä. Arkeaan hän jakaa kuvina Instassa #mimisversot, sillä puutarhalta löytyy niin paljon kaunista kuvattavaa.

Tapio pitää puutarhan kaikki laitteet liikkuvina ja koneet toimivina, sekä puutarhan lämpimänä. Vanhassa puutarhassa työsarka on loputon. Kuljetukset ja tavaroiden hakemiset on myös hänen vastuullaan ja hän sanookin sen olevan hänen vapaa-aikaansa.

Sanna Honkanen on palaamassa äitiyslomaltaan lähiaikoina päästäkseen hoitamaan ulkomaankaupan ja lisääntyvän toimistotyön. Perheen pienet tytöt vievät vielä hänen aikansa, mutta Mimis-tuotteet saavat kyllä hänen huomionsa aina kun tarvitaan markkinointimateriaalia.

Koska kaikki tehdään käsityönä, kylvöstä sadon korjuuseen, Kotipellon puutarha pystyykin nykyisin ilokseen työllistämään perheen lisäksi 10 henkilöä, joiden työtehtävät ovat Mimis versojen ja -kukkien parissa.

KOTIPELTO GARDEN STORY

All Kotipellon puutarha (Kotipelto Farm) products are quality vegetables of unpolluted Finnish ground. Hand picked and packed salads go through several inspections in oder to a boxful of greens to be a collection of the finest part of the crop. Salads are watered with the world´s cleanest groundwater. Kotipelto Farm has been audited by Finnish Horticultural Products Society and it has a right to call itself as a Laatutarha (Qualityfarm).

Mimis products originated when farmers Pirjo and Tapio Mönkkönen made a decision to put down the farming of cucumbers in 2009. They made a change of direction and started crowing special salads and herbs. During the years the farm has specialized as a versatile producer of cress ja eadible flowers with over 100 variety. Today it is a 2800 square meter farm with a clear vision on mind.

Kotipelto Farm is a small family business. Pirjo´s and Tapio´s son in law Niko Honkanen is in charge of marketing and cooperation with top chef´s. He has a passion for product development and discovery of new cress. Pirjo is a horticulturist and in charge of cultivation, well-being of the plants and discovery of new eadible flowers. Tapio for his part makes sure that every moving part and machinery of the farm keeps on going. It seems that family daughter Sanna Honkanen is going to take a responsibility on foreign trade as her maternity leave ends during the year 2017.

Since every job on the farm is made by hand Kotipelto Farm is now emploing 10 persons in addition to the family. If you want to see what happens on the farm in daily bases please see on Instagram #mimisversot.